Çalışma Bakanlığı asgari ücrette ortak beklenti rakamını duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi.


Çalışma Bakanlığı asgari ücrette ortak beklenti rakamını duyurdu!

Asgari ücretle ilgili ilk toplantı yapılırken Beklenti anketinin sonuçları da paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklenti rakamı 7845 lira oldu. Açıklamada ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' detayına yer verildi.

TÜRK-İŞ'İN PAZARLIĞA BAŞLANGIÇ RAKAMI 7785 LİRA
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret toplantısı öncesi, "Biz bugün komisyon asgari ücreti 5500 lira ile ilgili konuşmayacak. Asgari ücreti 7785 lira açlık sınırından başlayıp onun üzerinde nereye çıkarsa. Memnun edecek bir rakam olursa oturup altına imza atarız" dedi.

İLK TOPLANTI BAŞLADI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başladı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.