Diş Hekimleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Ece Erinalçık Şemen ve diş hekimleri, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nde İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenk ve karanfil bıraktı.


Diş Hekimleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

Kocaeli Diş Hekimleri Odası 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olması sebebiyle İzmit Kültür Tepesi’nde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreni saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Saygı duruşunun ardından diş hekimleri Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı. Çelenk bırakma töreni fotoğraf çekildi, diş hekimi Ergun Evin’in şiir okumasının ardından program tamamlandı.


ASGARİ ÜCRETE RAZI OLUYORLAR
Çelenk bırakma töreninin tamamlanmasıyla basın açıklaması yapan Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Ece Erinalçık Şemen şunları söyledi, “Bu sene diş hekimleri olarak bilimsel diş hekimliğinin 114’üncü yılını kutlamaktayız. İsterdik ki her geçirdiğimiz yıl mesleğimizi bilimsel yönde olduğu gibi eğitim ve mesleğin geleceği yönünde ileriye götürebilsin fakat hiçbir planlama gözetilmeden açılan ve maalesef altyapısı yetersiz öğretim üyesi kadrosu boş üniversiteler gençlerimizin geleceği için tehdit oluşturmaktadır. Okuma maliyeti yüksek diş hekimliği fakültelerinden mezun, en eğitimli insan gücü olan gençlerimiz daha şimdiden iş bulmakta zorlanmakta hatta asgari ücret tekliflerine razı olmak durumunda bırakılmaktadır.

80 BİN DİŞ HEKİMİ
Kamu ve özelde toplamda 46 bin olan sayımız, 104 diş hekimliği fakültesinde eğitim gören 39 bin öğrenci ile önümüzdeki 5 sene içerisinde toplamda 80 bin civarına ulaşacaktır. Yani sayımız çok kusa sürede 2 katına çıkacaktır. Üniversitelerin açılması için mutlaka standart belirlenmelidir. Açılan ve alt yapı kadro yetersizliği olan fakülteler kapatılmalıdır. Bir diğer önemli sıkıntı kamuda çalışan hekimlerin sırtlarına yüklenilen hasta sayısıdır. Sadece muayene ile sınırlı bir meslek grubu olmayan diş hekimlerin kaliteli girişimsel işlem yapabilmesi için gerekli süre en az 30-40 dakika arasıdır. MHRS randevuları bu sürelere dikkat ederek ayarlanmalı ve halkımızın hak ettiği kaliteli tedavi bu şekilde sağlanmalıdır.

MOBİNGE AĞIR YAPTIRIM GELMELİ
Yeni yönetmelikler ile hekim olmayanın sağlık kuruluşu açması ya da ortak olabilmesinin önü kesilmeli sağlık hizmeti sermayeleştirilmemelidir. Bağ-kur yada SSK dan emekli olan hayatını insan sağlığına adamış meslektaşlarımızın emekli aylıkları kamudan emekli olan meslektaşlarımızın emekli aylıkları seviyesine getirilmelidir. Diş Hekimlerimizin sağlıkta şiddet ya da mobing ile karşılaşmalarının artık ciddiyet ile önüne geçilmeli, gerekli ağır yaptırımlar gündeme gelmelidir. Hayatını insanların şifasına adamış tüm diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü ve halkımızın toplum ağız ve diş sağlığı haftasını kutlarız.”