CHP’de aday olmak isteyenler o tarihe kadar istifa edecek!

CHP'de milletvekili adayı olmak isteyen parti yöneticileri ile ilgili resmi karar açıklandı. CHP Merkez Yürütme Kurulu, adaylığı düşünenlerin 5-26 Aralık tarihleri arasında istifasını istedi.


CHP’de aday olmak isteyenler o tarihe kadar istifa edecek!

Cumhuriyet Halk Partisi de örgütlerde görev yapanların istifaları ile ilgili kararını verdi. 21 Kasım pazartesi akşamı toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu bu konuda kararını verdi ve 2023 yılı içinde yapılacak genel seçim adayı olmak isteyen yöneticilerin 5-26 Aralık tarihi arasında istifalarını vermesini istedi. İl ve ilçe örgütlerine gönderilen resmi açıklamada istifa dilekçelerinin bekletilmeden genel sekreterliğe gönderilmesi istendi.

İSTİFASI İSTENENLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı açıklamaya göre bu tarihlerde aday olmak istediği taktirde istifası istenen yöneticiler ise şunlar: İl başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyeleri.

MYK’DAN ÖNEMLİ UYARI
Resmi açıklamada önemli bir uyarı da bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, “İstifa eden yöneticilerin yerine parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması istendi.