Kartepe'de muhteşem sünnet şöleni

Kartepe Belediyesi’nin 12. geleneksel sünnet şöleni büyük coşku içerisinde yapıldı. Düzenlenen sünnet şöleni ile 321 Kartepeli genç delikanlılığa adımını attı


Kartepe'de muhteşem sünnet şöleni

Kartepe Belediyesi’nin geleneksel sünnet şöleninin 12’ncisi büyük coşku ve yoğun katılım ile Meşelik Park’ta düzenlendi. Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen sünnet şölenine AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediyesi kurucu Belediye Başkanı ve İSU Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Karabalık, siyasi parti temsilcileri, geçmiş dönem belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı. 


SÜNNET İSLAM’IN NİŞANESİDİR
Meşelik Park’ta düzenlenen sünnet şöleni Kartepe Belediyesi Çocuk Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında Kartepe İlçe Müftü Vekili İbrahim Demiray “Bizler Peygamber Efendimizin yolunda gitmeliyiz. Hayatımızın her alanında onun sünneti üzerine yaşamalıyız. Sünnet takip edilen yoldur. İlk sünnet olan İbrahim (a.s.)’dır. O zamandan bu zamana kadar İslam’ın buyruğu olarak gelmiştir. Bizim dinimizde ve kültürümüzde çok önemli yeri vardır. Sünnet olmak İslam’ın nişanesidir” dedi.


 
BELEDİYEMİZ SİZLERİN HİZMETKARIDIR
Dua sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Sizler olmasanız hiçbir şeyin anlamı yoktur. Kartepe Belediyesi sizlerin hizmetkarıdır. Siz var olduğunuz sürece biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Çok hayırlı ve önemli bir etkinlikte birlikteyiz. 12’ncisini düzenliyoruz. Geçmiş dönemde sünnet olan çocuklarımız şimdi genç bireylerdir. Bu evlatlarımız vatanına, milletine, ezanına, bayrağına, insanına, toprağına, faydalı birey olarak topluma karışacaklar, Rabbim yollarını açık, bahtlarını güzel eylesin” açıklamasında bulundu.

321 ÇOCUK SÜNNET OLDU
“321 evladımız dinimizin gereği sünnet oldular” diyen Başkan Kocaman “İnşallah Mürvetlerini hep birlikte görürüz. 321 evladımız sağlıklı bir şekilde sünnet oldular. İlçemizde ki tüm kurumlarla birlikte sizlere hizmet ediyoruz. Milletvekilimiz Cemil Yaman, belediyecilik ve siyasette bizlere çok önemli destekler vermiştir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAKTIR
AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise “İşimiz gücümüz sizlere hizmet etmektir. Derdi, sevdası millet olanın yardımcısı Allah’tır. Bizlere 20 yıldır destek veriyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gece-gündüz hizmet ediyoruz. Bizler güçlü bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu millet güçlü olduğu zaman tüm dünya insanları mutluydu. Şimdi Türkiye daha güçlü olma yolunda ilerledikçe insanlar daha mutlu oluyor. Yarın çocuklarımıza teslim edeceğimiz Türkiye’de çok daha güçlü olacaktır” dedi.

 GÖNÜL COĞRAFYAMIZ ÇOK GENİŞTİR
Milletvekili Yaman “Belediyecilik çok zordur. Kartepe Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim. Bu çocuklar yarınımızın umutlarıdır. Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Türkiye dünyanın en güzel ülkesidir. Kocaeli ölçeğinde çok az şehir vardır. 15 OSB bulunurken, 36 limanımız vardır. Dünyayı bağlayan bir şehirde yaşıyoruz. Bizlerin gönül coğrafyası çok geniştir. Yarınımızın umudu olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim” açıklamasında bulundu. Kartepe Belediyesi 12.Sünnet Şöleni’nde aileler gönüllerince eğlendiler.

 Kartepeli çocuklar, aileleri ve misafirler; bol eğlenceli, bol ikramlı, hatıralarında en güzel yerleri kaplayacak neşeli bir cemiyet yaşa