Ulaşıma yüzde 25 zam isteniyor!

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, toplu taşıma ücretlerinin tamamına yüzde 25 zam istedi. Başvuru UKOME’ye yapıldı.


Ulaşıma yüzde 25 zam isteniyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Kurulu (UKOME) toplantısında, Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası zam talebini iletti. Başvuruda, toplu taşıma ücretlerinin tamamına yüzde 25 zam istedi. Zammın Ocak 2022’de geçerli olacak şekilde uygulanması istendi. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın zam talebi ile ilgili Kocaeli Üniversitesi'nden rapor istenecek. Hazırlanacak olan rapor sonrası zamla ilgili kararın verilmesi bekleniyor.

“MAZOTA 3 DEFA ZAM GELDİ”

Geçtiğimiz günlerde gazetemize açıklama yapan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Sıkıntılarımız var. Mazota 3 defa zam geldi. ÖTV farkı yansıtıldı. Yolculardan gelirlerimizde eskisi gibi değil. Pandemi öncesine göre gelirler düştü. Her şeye zam geldi. Mazota, lastiğe, yağa, tamir ücretlerine. Normalde zam görüşmeleri yılbaşındaydı. Biz biraz erken başladık. Net bir şey yok. Görüşüyoruz. Görüşmelerimiz sürer bir süre daha. Ondan sonra kamuoyunu bilgilendiririz” diye belirtmişti.

4 LİRAYI GEÇER Mİ?

Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan ve 1 Ocak 2021’de başlayan ulaşım zammı ile şehiriçi toplu taşıma ücretleri 3 lira 50 kuruş, öğrenci ücretleri 50 kuruşu belediyeden almak üzere 1 lira 75 kuruş, indirimli binişler ise 2 lira 55 kuruşa çıkartıldı. Gelecek zamla birlikte ulaşım ücretlerin 4 lira civarında olması bekleniyor.