Yılmaz: “Millet İttifakı tıkandı, siyasi suikast söylemi ortaya çıktı”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler söylemini ortaya atmasının yeni olmadığını, 15 Temmuz öncesi de bu tür söylemlerle hedef şaşırtmaya çalıştığını belirtti.


Yılmaz: “Millet İttifakı tıkandı, siyasi suikast söylemi ortaya çıktı”

Yılmaz, seçim takvimi yaklaştıkça muhalefet ittifakı içinde tabanları zıt olan partilerin pazarlıklarının da kızıştığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun siyasi suikast iddiası ne anlama geliyor? Millet ittifakında Cumhurbaşkanı adayını belirlemede ucu tehdide varan anlaşmazlıklar mı başgösterdi?Suikast iddiasının detayını vermek istemeyen Kılıçdaroğlu neden çekiniyor?”

OYUN KURUCULAR KILIÇDAROĞLU’NU ZAYIF ADAY MI GÖRÜYOR?

“Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu, açıklamaları ile İmamoğlu’nun adaylığının önünü tıkamıştı. Akşener’in Başbakan, kendisinin de Cumhurbaşkanı olması üzerinde anlaştığı kanaati oluşmaya başlamıştı. CHP, HDP, İP ve SP’ye ittifak yaptırabilen odaklar, Erdoğan’ın karşısında zayıf gördükleri Kılıçdaroğlu’nu adaylıktan çekilmesi için tehdit mi ediyorlar?”

ABD’DEKİ GELİŞMELERLE EŞ ZAMANLI BU AÇIKLAMA MANİDAR

“Yahut bu ittifakın içinde, siyaset dışı yöntemleri, terör ve şiddeti benimsemiş PKK bağlantılı HDP ve Kaftancıoğlu’nun birlikte çalıştığı odaklar tarafından, İstanbul’da uyumlu çalıştıkları İmamoğlu’nun adaylığının önünü açmak için bir tehdit mi söz konusu? Kendisini kasetle Genel Başkan yapan odaklar (FETÖ), yaptıkları lobi faaliyetleri ile ABD’de Ülkü Ocaklarının terör örgütü listesine alınması için eşzamanlı olarak harekete geçtiler.”

FATURAYI HÜKÜMETE KESEREK BİRİLERİNİN ÖNÜ MÜ AÇILACAK?

“Olası bir suikastı hükümete yakın çevrelerin üzerine yıkıp bir taşla üç kuş vurmayı mı planlıyorlar? Faturayı Hükümete kestirip yıpratmak. İmamoğlu’nun adaylığının önünü açmak. CHP’yi mağdur duruma düşürüp siyaseten güçlendirmek. TC Devleti Savcıları harekete geçmeli, iddiaların detayları üzerine gitmeli, gerekli tedbirler alınıp bu karanlık, kirli oyun bozulmalıdır.”