Vali Seddar Yavuz; Hiçbir gencimiz yalnız bırakılmayacak

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, bugüne kadar 9 bin 729 üniversite öğrencisinin yurtlara yerleştirildiğini açıkladı. Vali Yavuz ayrıca ilimizde barınma sorunu yaşayan gençlerin çözümünde yalnız olmadıklarını söyledi


Vali Seddar Yavuz; Hiçbir gencimiz yalnız bırakılmayacak

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, üniversite öğrencilerinin yurt sorunuyla ilgili son noktayı koydu. Bilindiği gibi Türkiye’nin bazı illerinde üniversite öğrencileri yaşadıkları barınma sorunu nedeniyle eylemlere başlamıştı. Kocaeli’de de gençler Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelmiş duruma tepki göstermişti. Gençler kendilerine yardım sözü verilmesine rağmen eylemlerini sürdürürken, vali Yavuz ise dün yaptığı açıklamada o gençlerin hiçbirinin başvuruda bulunmadığını açıklamıştı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

9 BİN 729 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİLDİ
Kocaeli’de şuana kadar 9 bin 729 gencin yurtlara yerleştirildiğini açıklayan vali Yavuz, sorun yaşayan gençlerin yalnız bırakılmayacağını söyledi. Vali Seddar Yavuz, açıklamasında şunları dile getirdi; “Üniversiteyi kazanarak ilimize gelen sevgili gençler, hoşgeldiniz. Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Kredi Yurtlar Kurumuna müracaat eden gençlerimizin yerleştirme işlemleri halen devam ediyor. Bugüne kadar 9 bin 729 gencimizin Kredi Yurtlar Kurumlarına bağlı yurtlara yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda devletimizin tüm imkanlarıyla (Kamuya ait misafirhaneler), Büyükşehir belediyemiz ve üniversitelerimizle işbirliği halinde geçici barınma sorunu yaşayabilecek gençlerimize yardımcı olunacak hiçbir gencimiz yalnız bırakılmayacaktır. Sizleri seviyor ve ülkemizin aydınlık geleceği olarak görüyoruz.”