Sağlıkça ilk olağan genel kurulunu yaptı

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının yoğun mesaisi, artan talepleri ve sağlık sektörünün ihtiyaçlarının  artmasına kayıtsız kalmayan ağırlığını Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin oluşturduğu sağlık personelleri birkaç ay önce bir araya gelerek Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği'ni kurmuştu.


Sağlıkça ilk olağan genel kurulunu yaptı

Kuruluş gününden bugüne kadar sağlık çalışanları adına birçok çalışma gerçekleştiren dernek,  ilk olağan genel kurulunu dün fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirdi. Dernek Adem Yaman başkanlığında tek liste ile seçime gitti. Oy çokluğu ile yapılan seçimde Adem Yaman başkan seçildi Divan: Kocaeli Dernekler Federasyonu yönetim kurulu 
üyesi ve Kocaeli Samsunlular Federasyonu Başkanı Mali Müşavir Reşat Akın (Başkan) Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği kurucu başkanı hemşire Nur Serttaş, Kocaeli Üniversitesi Üniversite Hastanesi sağlık memurlarından Hilal Alan'dan oluştu.

Tatil değil nöbet planı yapıyoruz. Olağan genel kurulda konuşan Başkan Adem Yaman derneğin kuruluş amacını ve kısa sürede yaptıkları çalışmaları anlattı. Sağlık sektöründe örgütlenmenin büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Başkan Yaman "Pandemi süresinde çok zorlu çalışma koşulları içerisinde olduk halen de yoğunluk ve yorgunluğumuz devam ediyor. Sadece tek bir cümle bile yaşadığımız psikolojiyi anlatır. Herkes tatil planı kurarken biz nöbet planı yapıyoruz" dedi Hedeflerinin tüm Türkiye genelindeki sağlık çalışanlarına ulaşmak ve onların sorunlarını çözümlemek taleplerine cevap cevap vermek sağlık çalışanlarının sesi olmak olduğunu  belirten Başkan Yaman herkesi sağlık çalışanlarına desteğe davet etti.         

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Ocak 2021'de kuruldu. Derneğin 141 üyesi bulunuyor. 
Dernek yönetimi asil: Başkan Adem Yaman Başkan Yardımcıları: Ercan Öztürk, Emre Kavukçu, Yasin Burak Özer, yönetim kurulu üyeleri: Gökçe Eroğlu, Pınar Ural, Hande Yıldırım.                            

Denetleme Kurulu asil:   

 Serkan Çakır, Nur Serttaş, Atalay Öztürk. 

Yönetim kurulu yedek üyeleri:                            

Gamze Aliz, Erkan Alaçam, Hanife Büşra Demir, Ayşe Dalgıç, Ebru Kurt, Nurdan Yeşil, Emin Özdoğan.     

Denetleme kurulu yedek üyeleri: Mevlüt Bilen, Ersin Özkol, Hüseyin Gül.

Yönetim temsilciler:

Nurullah Ödümlü, Ufuk Balkan, Serap Öz, Gülşen Bozyel Çelik, Samet Batuhan Saraç, Mustafa Kurt, Berat Meydanlı