Darıca PARK AVM'nin akıbeti ne olacak?

PKK terör örgütüne yakın olan bir grup tarafından geçtiğimiz yıl ocak ayında ateşe verilip yakılan Darıca Park AVM’deki tadilat çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor.


Darıca PARK AVM'nin akıbeti ne olacak?

BİZİMGEBZE/ZEYNEL OĞUZ 2020 Ocak ayında Darıca Park AVM'de sabaha karşı çıkan yangında  alışveriş merkezi yanarak kül olmuştu. Yangının kim tarafından çıkarıldığı da o günlerde kısa sürede ortaya çıkmıştı.

Yangını, o süreçlerde ormanları yakan ve PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" isimli çete üstlenmişti. Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nden yapılan açıklama ise;

AVM YANGININI ÖRGÜT ÜSTLENMİŞTİ!

Sömürgecilerin sermayelerine rant sağlayan herkes bu Ateşten payını alacak ve döktüğünüz Kürt kanı üzerinde kimse rahat yaşayamayacaktır” İnisiyatifimizin İzmir ve Kocaeli’ndeki Ateşten eylemleri şöyledir: İnisiyatifimiz 19.01.2020 tarihinde İzmir’in Torbalı İlçesinde bir kâğıt fabrikasının deposunu ateşe vermiş, çıkan yangında depo kullanılamaz hale gelirken içindeki büyük miktarda kâğıt ve karton yanarak kül olmuştur. İnisiyatifimiz 20.01.2020 tarihinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir AVM’yi ateşe vermiş, çıkan yangın bütün alışveriş merkezini sararak yakıp küle çevirmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

TADİLAT ÇALIŞMASI NEDEN BU KADAR UZADI?

Darıcalılar 1 yılı aşkın süredir halen daha üzerinde bir çalışma yapılmayan AVM'nin akıbetini merak ediyor. Örgütün ateşe verip yaktığı alışveriş merkezinde tadilat çalışmaları neden bu kadar uzadı?. Bu durumdan hem AVM'de işyerleri zarar gören esnaf hem ise vatandaşlar şikâyetçi.Bu süreçte AVM yönetimi ile kiminle nasıl bir sorun var bilinmez ama fazlasıyla uzayan tadilat çalışmalarının bir an evvel bitirilmesi bekleniyor.