Kocaeli'ndeki o dere ıslah edildi

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü dere ıslah çalışmalarına büyük önem veriyor


Kocaeli'ndeki o dere ıslah edildi

İl genelinde dere ıslah çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Uzunçiftlik Kule Deresi’nde ıslah çalışmalarını tamamladı.

 

YATIRIMLARA HIZ KESMEDEN DEVAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel olarak değişen iklim koşulları ile birlikte ani yağışların neden olduğu baskınlara karşı önlemlerini alıyor. Kent genelinde yıllar içinde toplam 670 km uzunluğunda yağmur suyu altyapısı ve 15 adet terfi merkezi inşa ederek işletmeye aldı. Bunun yanı sıra şehrin birçok noktasında yüzey sularının aktığı derelerde ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Kurum son olarak Kartepe ilçesi Uzunçiftlik bölgesinde yer alan Kule Deresi’nde ıslah çalışmaları gerçekleştirdi.

 

ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Yatırım programı kapsamında Kartepe Uzunçiftlik Çelik Halat bölgesinde yer alan ve birçok noktadan yüzey suların aktığı Kule Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları tamamlandı. Taş duvar örülerek imalatı gerçekleştirilen derenin üzerinde korkuluklar takılarak boyama işlemleri yapıldı. Yapılan çalışmalar ile birlikte derede toplam 120 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirildi. Böylelikle, Kule deresinde yüzey sularının düzenli akışı sağlanarak bölgedeki yerleşim alanları ile insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilmiş oldu. Bölge için de cazibe merkezine haline geldi.

 

2021 YILINDA 14 KİLOMETRE DERE ISLAHI

Öte yandan Kocaeli genelinde yapılan modern ve kaliteli altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin öncü kurumlarından olmayı başaran İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde il genelinde toplam 14 kilometre uzunluğunda dere ıslah çalışmaları gerçekleştirecek. Gölcük, Kandıra, Kartepe, İzmit, Körfez, Gebze, Darıca ve Başiskele ilçelerine yapılacak olan dere ıslah çalışmalarıyla birlikte, insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturan etkenler giderilmiş olacak.