Gebze'de 150 ton patates dağıtılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından satın alınarak  ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Gebze Kaymakamlığa ulaşan 70 ton patatesin bölgemize dağıtımına başlandı.


Gebze'de 150 ton patates dağıtılacak!

Gebze Kaymakamlığı koordinesinde Gebze Belediyesi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının çalışanları ile sivil toplum kuruluşlarından (Kızılay Darıca Şubesi, MÜSİAD, GİRİB (Giresun İşadamları ve Bürokratları Derneği), Genç Trabzonlular Derneği,  Hayrat İnsani Yardım Derneği, Gebze Trabzonsporlular Derneği ) oluşturulan ekipler ile yapılan dağıtımlarla patatesler vatandaşlarımızın adreslerine bugün teslim edilmeye başlandı.

 

Gebze'de toplam 150 ton patates geleceğini ve tamamının en kısa sürede  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacağını söyleyen Gebze Kaymakamı Mustafa Güler; " İlçemize ulaştırılan 70 ton patatesten 40 tonunu bugün vatandaşlarımızın adreslerine teslim  ettik. Önceden belirlediğimiz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerimize patateslerin biran önce ulaştırılabilmesi için 35 - 40 ekip   oluşturduk. Ekiplerimiz bugün erken saatlerden itibaren dağıtıma başladı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen yetkililere teşekkürlerimizi sunuyorum.

Mübarek Ramazan ayında Gebze Kaymakamlığı olarak  Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un  talimatı ile gönderilen  ve Kaymakamlığımıza temin edilen   2000 gıda kolisi, 900 adet alışveriş çekinin tamamına yakını bir hafta içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıldı.Önümüzdeki hafta içerisinde ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız imkanları ile 500.000 TL. nakit yardımı yapılacaktır. Pandeminin yaşandığı bu zor süreçte vatandaşlarımıza Ramazan ayında bir nebzede olsa yardım edebilmekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle tüm Gebze'li hemşehrilerimizin Mübarek Ramazan'ını  tebrik ediyorum"dedi.