Kocaeli'de 22 öğretmen ile 14 öğrenci koronaya yakalandı

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Kartepe, Körfez ve İzmit ilçelerinde 22 öğretmen ve 14 öğrencinin koronavirüs testinin pozitif olduğunu belirtti. Yıldırım, bazı sınıfların da temaslı olmaları nedeniyle karantinada olduğunu kaydetti.


Kocaeli'de 22 öğretmen ile 14 öğrenci koronaya yakalandı

Koronavirüs vaka sayılarının artması ile birlikte okullarda da öğretmen, personel ve öğrencilerin testleri pozitif çıkmaya başladı. Eğitim-Sen  Kocaeli Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu anda 22 öğretmen, 14 öğrencinin testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Bazı sınıflarında pozitif olan öğretmen ve öğrencilerle temaslı olması nedeniyle karantinaya alındığını kaydetti.

BİR AN ÖNCE AŞI YAPILMALI

Vakaların daha çok Kartepe, Körfez ve  İzmit bölgesinde olduğunu belirten Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, vakaların her geçen gün arttığını kaydetti. Her gün ilçelerden yeni rakamlar geldiğini aktaran Yıldırım, “Bilgi aldığımız Kartepe, Körfez ve İzmit ilçelerinde vaka sayıları her geçen gün artıyor. Öğretmenler aşı olmadıkları için artan vakalarla birlikte büyük tedirginlik yaşıyor. Yüz yüze eğitimin devam etmesi için mutlaka öğretmenlere en kısa zamanda aşı yapılmalı” dedi.