Farabi'den önemli bir destek hizmeti daha!

Darıca Farabi Hastanesi’nden manevi destek hizmetine dair bilgilendirme yaptı.


Farabi'den önemli bir destek hizmeti daha!

Kocaeli’nin önemli Eğitim ve Araştırma hastanelerinden olan Darıca’da hizmet veren SBÜ Farabi Eğitim ve Araştırma’da hasta ve hasta yakınlarının manevi, dini hizmet desteğine önem veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 07 Ocak 2015 tarihinde “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren bu hizmetler Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de uygulanarak sağlıkta kaliteyi artırmayı amaçlıyor.
  Manevi Destek Hizmeti; dini referanslardan hareketle, insanların üzüntülü, sıkıntılı,  korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı,  varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek, onlara moral kazandırmayı amaçlamakta.
İLETİŞİM İÇİN GEREKENLER
 Manevi Destek Personeli; Sağlık Kuruluşlarında, talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline yönelik, içinde bulundukları şartları göz önünde bulundurarak, moral, motivasyon ve manevi destek sağlamak, dini/manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmakta.
 Manevi Destek Birimi;  Hastanem üçüncü katında, 09:00-16:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Hastalarımızın ruh ve beden sağlığı bizler için çok önemlidir bunun için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” ifadelerine yer verildi.