Acurman; "Yatırımdan mahrum bırakılan Bahçecik'te kamu zararının sorumlusu kim?"

CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. ANIL ACURMAN bir basın açıklaması yaparak, Bahçecik semtinde belediye tarafından inşasına başlanıp, uzun süre atıl duran yapının sökülmesinin ardından tepkisini dile getirdi.


 Acurman;

Acurman açıklamasında:

“ Başiskele Belediye’mizin tüm çalışmalarını, yüzbini aşkın geniş ailemiz, güzel yürekli tüm komşularımız adına takip etmeyi sürdürmekteyiz.

Geçtiğimiz dönemde Bahçecik beldemizin Şehitekrem Mahellesi’nde inşasına başlanan ancak kaba yapısı tamamlandıktan sonra atıl bırakılan büyük binanın, akıbetinin ne olacağı mart ayında belediye meclisinde tarafımızca sorulmuştu. Belediyemizin verdiği yanıt ise, Bahçecikli komşularımızın hizmetle tanışamayacaklarını, hayallerinin bir kez daha yıkıldığını gösterdi.

Tarafımıza eylül ayında ulaşan yazılı cevapta, değeri yüzbinlerce lira olan bina kamu zararı teşkil etmeden demonte edilip başkaca belediye hizmetlerinde değerlendirilecektir denildi. 

Binanın o günkü halinde bütün duvarlarının tuğla olduğu, yıkılması halinde bunun kamu zararı oluşturacağını söylemiş, bu binanın BAHÇECİKLİ komşularımızın yararına kullanılmasını, bir okul öncesi eğitim kurumu-mahalle kreşi veya aile sağlık merkezi gibi başkaca bir kamu hizmetine tahsis edilmesi tavsiyesinde bulunmuştuk.

Ancak üzülerek görmekteyiz ki, yüzbinlerce liraya mal olan, semt merkezindeki bina tuğla duvarları yıkılıp, çelik aksamları sökülerek ortadan kaldırılmaktadır. Bahane olarak da bu binanın tamamlanması için ayrılması gereken ödeneğin bulunmadığı belirtilmiştir. Özetle BAHÇECİKLİ’ye harcanacak paramız yok denmektedir. 

Başiskele Belediye’mizden hizmet arayışı içerisinde olan onbinlerce Bahçecik semt sakini komşumuz, ne yazık ki bir kez daha hizmetten mahrum bırakılmıştır.  Daha da vahimi, bu binanın bu aşamaya kadarki kaba inşaatı için harcanan on binlerce TÜRK LİRASI’nın hesabı kimden sorulacaktır.  Oluşan kamu zararı eğer önceki dönemin, hatalı ve plansız idaresinden kaynaklanmış ise sayın ÖZLÜ bunu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Aksi halde kendisi de sorumlu olacaktır.  Şimdi biz soruyoruz, ısrarla yatırımdan mahrum bırakılan Bahçecik’te kamu zararının sorumlusu kimdir?  Biz ve Başiskeleli büyük ailemiz artık laf değil hizmet bekliyoruz.” şeklinde konuştu.