Dönmez ’den de tepki geldi!

Dönmez 'den de tepki geldi!

Kış Turizminin olduğu eğlence merkezlerinde Korona Virüs tedbirlerinin yok sayılması tepki çekmeye devam ediyor.

Editor: Haber Editörü
27 Ocak 2021 - 11:58

Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez yaptığı açıklamada “Can çekişin ama mesafeyi koruyun” şeklinde özetledi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye de içerleyen Dönmez, “Aslında genelgenin özeti sarf ettikleri olan şu cümle, ‘Eğlenin ama mesafeyi koruyun.’ Halk olarak ve hakkımız olarak şimdi soruyoruz bu yeni genelgenin yayımlanma sebebi nedir? Cevabı Uludağ’daki eğlence merkezlerinin devlet tarafından konulan Pandemi yasaklarına uymaması, daha doğrusu bu suçun ifşa olması. Ama asıl cevap bu merkezlerin denetlenmediğinin ve bu denetimin göz ardı edildiğinin hükümet bazındaki idare zafiyetinin yada ayrımcılığının kamuoyu vicdanını rahatsız etmesidir.”dedi.
DAR GELİRLİYE TEREDDÜTSÜZ CEZA
Hükümetin dar gelirli vatandaşları hiç düşünmeden astronomik para cezalarını tereddütsüz kestiğine dikkati çeken Dönmez, sürecin başarısız yürütüldüğüne vurgu yaparak, “Ne yazık ki hükümet başarısız bir Pandemi sürecinin faturasını halka, esnafa, asgariye ücretliye ve iş imkanı edindiremediği işsiz vatandaşına ödettiriyor. Ama öte yandan işsizlerin, dar gelirlerin ve yoksulluk sınırında yaşayan halkın çoğunluğunu oluşturan asgari ücretle çalışan insanların ve zaten ya kepenk kapatmış yada iflasın eşiğine gelmiş esnafın tabiri caizse ancak rüyasında göreceği Uludağ gibi sosyetik eğlence merkezlerinde görülüyor ki işsize, asgari ücretliye, esnafa yani halka yapılan bu yaptırım gereği kadar uygulanmamış ve bu ayrımcılık kamuoyuna aşikar olmuş halkımızı üzmüş ve rahatsız etmiştir.”diye konuştu.
ESNAFI KORUYUN
Hükümetin esnafı koruyucu tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Dönmez, “ Peki yeni genelgenin özeti olan” Eğlenin ama mesafeyi koruyun” cümleside bizce büyük sermaye sahiplerine ve onların işlettikleri lüks eğlence merkezlerinin müdavimi olan zengin, burjuva kesimine tanınan ve devam eden bir ayrıcalık ve yanlış politikalarından dolayı kepenk indiren ve iflasın eşiğine gelen esnafa karşı yapılan bir ayrımcılık ve bir aymazlıktır. Son olarak hükümetimize hatırlatmakta fayda var kimdir bu küçük esnaf ve onların temsil ettiği misyon nedir? Esnaf ticaret yapıp para kazanır ama bu parayı sağladığı bir yarar ve hizmet karşılığında kazanır. Bunun özü Hz. Peygamberin” İnsanların hayırlısı insanlara faydası olandır” hadisine dayanır.”şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x