İşte kademeli elektrik faturası tarifesinin ayrıntıları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni sistemi şu sözlerle anlattı: 'Örneğin 100 birime kadar bir birim fiyat söyledik. 100 birimin üstünde ayrı bir fiyat çalışacak. Bu 100 birimin 50 birim üstüne çıkarsanız o 50 birimlik fiyatınız, ikinci kademeden oluşacak' diye konuştu.
Elektrikte kademeli tarifenin ayrıntılarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Yılbaşında devreye girmesi planlanan kademeli tarife ile ilgili olarak bir grup gazeteciye açıklamalar yapan Bakan Dönmez, kademeli faturalandırmaya yönelik elektrik tarafında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ), doğalgaz tarafında da Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin ( BOTAŞ) çalıştığını söyledi.
AMACIMIZ DAR GELİRLİ AİLELERİN ALIM GÜCÜNE DESTEK OLMAK
Kademeli tarifeyle amacın dar gelirli ailelerin alım gücüne destek olmak olduğunu ifade eden Dönmez, “Buna benzer uygulamalar belediyelerin su işletmelerinde de uygulanıyor. Dolayısıyla vatandaşımızın çok yabancı olduğu bir uygulama değil. Hedefimiz yıl başına yetiştirebilmek ama takdir edersiniz ki şirketlerin yazılımlarında birtakım değişiklikler olması gerekecek çünkü okuma sistemleri şu anda tek kademe. İki kademe olursa değişiklik yapılması gerekecek. Önümüzdeki hafta bu konuları netleştireceğiz” diye konuştu. Çalışmaların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacağını dile getiren Dönmez, “Son noktayı arz edip uygulamaya geçmeyi planlıyoruz” dedi.