Gebze Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ile birlikte, Gebze’de hayata geçirilecek ve devam eden yatırımları yerinde inceledi. Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, hem tarihi hem de modern projeler masaya yatırıldı.

İlk olarak Eski Çarşı bölgesinde planlanan cephe ve zemin sağlıklaştırma projesi yerinde değerlendirildi. Çarşının estetik ve işlevsel anlamda daha cazip hale getirilmesini amaçlayan bu projeyle ilgili teknik detaylar ele alınırken, vatandaşların talepleri de göz önünde bulunduruldu.

Başkan Büyükgöz ve Genel Sekreter Baraçlı, ardından restorasyonu tamamlanan Tarihi Sarnıç’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki isim de tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

İnceleme turunun bir sonraki durağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla hizmete açılan Barış Mahallesi-Hayri Macar Caddesi Bağlantı Yolu oldu. Yeni bağlantı yolunun ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacağı ifade edilirken, bölge sakinlerinin memnuniyetinin de yüksek olduğu gözlemlendi.

Heyet daha sonra Adem Yavuz Mahallesi’nde sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde denetledi. Çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alan Başkan Büyükgöz ve Dr. Baraçlı, altyapının şehir yaşamındaki kritik rolüne vurgu yaptı.

Programın son bölümünde ise Güzide Gençlik Merkezi ve Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi ziyaret edildi. Gençlik Merkezi’nde yürütülen sosyal ve kültürel faaliyetler, kütüphanedeki eğitim destek programları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkan Zinnur Büyükgöz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Dr. Hayri Baraçlı ile birlikte, Gebze’nin dört bir yanındaki yatırımları yerinde istişare ettik. Şehrimizin hem tarihi hem de çağdaş dokusunu koruyarak geleceğe taşıma noktasında değerli katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca, şehrimizin kaptanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve ekibine Gebze’mize kazandırdıkları yatırımlar ve verdikleri destekler için şükranlarımı sunuyorum. Gebze’mizi Türkiye Yüzyılı’na birlikte hazırlıyoruz.”