AFAD uzmanları Makine OSB'de

Dünya Bankası desteği ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülmekte olan Afet sonrası İş sürekliliği planları hazırlanmasında Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgeleri içinden Pilot OSB olarak belirlendi.

G geçtiğimiz günlerde Makine OSB’yi ziyaret eden AFAD Ankara ve Kocaeli’nden ekipler, Üniversitelerden bir heyet ve Dünya Bankası’ndan proje ile ilgili bir heyet  Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin “ Risk Analizi ve İş Etki Analizi” çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamladı.

Heyet, OSB’de 3 gün süren çalışmalara ait ön değerlendirme rapor  sunumunu OSB Yönetim Kuruluna yaptı.

AMAÇ AFETLERDEN EN AZ ZARARLA ÇIKMAK

Proje dahilinde Kasım ayı ve Ocak ayında bölgeyi ziyaret eden proje heyeti bölgenin bir haritasını çıkartıp nerede eksiklikler var, nerelerde iyileştirme gerektiği konusunda bir etüd çalışması yaptılar. Makine OSB İtfaiye ve Güvenlik birim yöneticisi Uğur Şengün’ün de yer aldığı  ekip önümüzdeki süreçte OSB teknik kadrosu ile birlikte saha çalışmalarında tesbit edilen eksiklikleri, sürdürülebilir değişiklikleri, yapılması gerekenleri bir kılavuz haline getirecek. Yaşanabilecek olası deprem, yangın ve diğer doğal afetlerden OSB’nin en az zararla ayrılması ve üretimlerin devam etmesi için yapılması gerekenler, alınacak tedbirler bu kılavuzda yer alacak. Bir kitapçık  haline getirilen bu kılavuzun öncelikle Kocaeli’de  yer alan 12 OSB olmak üzere Türkiye’deki tüm OSB’lere tavsiye olarak sunulacak ve burada ortaya çıkan uygulamaların diğer OSB’lerde de uygulanmasının önü açılacak.

Fabrikalar afetlerde en az hasarla, üretimleri  kesintiye uğramadan, binaların fiziki dayanıklılığı arttırılmak için neleri yapmaları gerektiği kendilerine bir rapor halinde sunulmuş olacak.